onsdag 22 januari 2014

E bok

Nu finns "Kärleken passerade här en gång" som e-bok på biblioteken. Låna hem den och läs här:

Kärleken passerade här en gång

/P

onsdag 15 januari 2014

Redigering,

Det är för mig som för alla andra. När manuset kommer tillbaka från förlaget, behöver jag stänga ute världen ett par veckor och gå ner mig i berättelsen igen. Där är jag nu.

I´ll be back.

/Peo

Intervju som gjordes i samband med boksläpp, för "Mannen utan ryggrad."

måndag 6 januari 2014

Boken ger inga svar...

Fick den här länken skickad till mig:

Humlesurr

Den innehåller en del spoilers, men jag lägger ut den ändå. Så ännu en recension av "Kärleken passerade här en gång" alltså.

/Peo









 

Dags för lite namedropping.

Här har vi ett par populärkulturella referenser som jag inte vill leva utan. Det är musik och litteratur och film som har påverkat mig genom åren.



Kanske mitt absoluta favoritband, trots att de är ojämna.


Har läst den här - och läst om den då och då. Otroligt stark roman som fortfarande sitter djupt i mig, som ett gift, eller som själva poängen med litteratur kanske. Den är kort också, och korta romaner gillar jag.

Joni Mitchell har varit viktig. "Blue" måste vara den skiva jag har lyssnat allra mest på. Och ni som har läst "Mannen utan ryggrad", vet att huvudpersonen i den berättelsen gifter sig till A Case of you.




Till sist tipsar jag om "Husbands and Wives", Woody Allens film från 1992. Jag såg den med min dåvarande flickvän och direkt efter filmen gick vi till en bar och gjorde slut med varandra.



/Peo


 

söndag 5 januari 2014

Fantastiska skrivbord

Jag håller i skrivande stund på att göra ny arbetsplats. Har nu skrivit tre manus, sittande på en stol som bara gör ont. Jag vet att många säger att det är det bästa sättet för att bli klar med text, att det är så obekvämt så man skyndar sig. OK, så är det säkert, men om det ska bli ett fjärde manus behöver jag skapa en riktig plats för skrivande.

Har sett två skrivbord än så länge som jag älskar.

 


Stol och belysning blir nästa steg, när bordet väl är på plats. Och det finns ingen garanti för ett fjärde manus i alla fall, det begriper jag.

/Peo